Napitak od belog luka je jedna od stvari koja bi trebalo da bude u posedu svakog čoveka koji se iskreno brine o svom zdravlju i zdravlju svojih bližnjih.

Napitak je odlično sredstvo za izbacivanje soli i slanih naslaga iz organizma. Poboljšava radnu sposobnost organizma, čisti krv, jača imunitet, krvne sudove i rad srca, uklanja višak masnoće i poboljšava metabolizam. Nezaobilazan je protiv ženskih bolesti i upala. Nežno čisti ceo organizam od štetnih naslaga.

Opširnije...

Sve što vam je potrebno za lek za šećernu bolest je 0,5 kg kleke (bobica), 3 litra vode i jedan limun.

Smreka, lat. Juniperus communis, biljka je iz porodice Cupressaceae, a zbog svoje široke upotrebe, poznata je još pod imenima: borovac, brin, brina, crna smreka, crna smrekinja, kleka, klekinja, smrčika, smrča, venja.

Opširnije...

9-zabluda-o-dijetama

Sunce nekako uvek ubrza želju da telo dovodete u savršeno formu. Dijete nekako uvek prve na listi za odstrel viška kilograma. Neke dijete su besmislene, neke opasne, neke delotvorne. Važno je da znate da bi trebalo da zaboravite na specijalne režime ishrane koji obećavaju da ćete za malo vremena izgubiti mnogo kilograma. One definitivno urušavaju vaše zdravlje. Ovo su neke od najčešćih zabluda o dijetama.

1. Da li mogu da jedem šta hoću ako se bavim sportom?

Nažalost ne. Ako se mnogo krećete, sagorevate određeni broj kalorija, ali uglavnom manje nego što mislite. Tokom polučasovne vožnje bicikla sagorimo oko 200 kalorija, koliko ih ima u dve jabuke, dok pola sata džoginga sagori otprilike onoliko kalorija koliko sadrži jedna čokoladica. Uprkos tome, fizička aktivnost može da vam pomogne da lakše smršate, na primer, ako uprkos dodatnom treningu, ne konzumirate više hrane nego do sada.

Opširnije...

Ponekad se čini gotovo nemoguće pronaći namirnice koje ne sadrže neke toksične supstance. Ipak, dovoljno je poznavati par “najgorih” i tom proizvodu više nećete davati prednost, odnosno on više neće biti na vašoj shopping listi. U većini slučajeva, proizvodima ne možete “suditi” po njihovom spoljašnjem izgledu, osim jednog malog, ali veoma bitnog dijela – liste sastojaka. Sledeći put kada budete išli u kupovinu, zaustavite se pre nego određeni proizvod ubacite u korpu i pročitajte listu sastojaka.

Ukoliko se među sastojcima nalazi neki od sledećih, zaobiđite dati proizvod u širokom luku – sledeći sastojci su dokazano opasni po zdravlje ljudi te su uzročnici mnogobrojnih oboljenja.

Opširnije...

Saznajte koje to tri namirnice produžavaju život!

Crno vino

Resveratrol je jedinjenje u crnom vinu koje potiče iz kore grožđa i daje boju ovom voću. Nedavno su naučnici otkrili da resveratrol povećava aktivnost specifičnih gena pod nazivom sirtuini koji štite od bolesti starenja stimulišući mitohondrije, male baterije unutar naših ćelija.

Alkohol može da nam pomogne da živimo duže i štiteći našu DNK od oštećenja. Istraživači su otkrili da dužina naših telomera (niti DNK na krajevima hromozoma) određuje koliko ćemo dugo živeti. Nedavna studija je otkrila da, dok kofein smanjuje telomere, alkohol ih produžava. Naravno, ključno je njegovo konzumiranje u umerenim količinama.

 

Opširnije...

Anketa

Koliko često posećujete zubara?

Prijava na newsletter

Bitka za bebe

Baner

Pretraga sajta

Pratite nas na

Baner
Baner

Prijatelji

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Google Oglasi

Preporučujemo

Baner