5 razloga zašto piti toplu vodu sa limunom

topla-voda-sa-limunom-26-01

Svakog jutra nađite vremena za jedan ritual koji će unaprediti vaše zdravlje. Ujutru, nakon ustajanja započnite dan s čašom tople vode i sokom od limuna. Limunov sok sa toplom vodom ispira na čudesan način jetru i bubrege. Ako se pije hladan, nadražuje peristaltiku creva i tera čoveka već rano ujutru na stolicu.

To je tako jednostavno, a prednosti su velike. Evo zbog čega je dobro piti toplu vodu sa limunom:


1. Jača imunološki sistem
Limuni su puni vitamina C i kalijuma. Vitamin C je super za borbu protiv prehlade, a kalijum stimuliše mozak i nervne funkcije i pomaže u kontroli krvnog pritiska.

2. Uravnotežuje pH

Limun je neverovatno alkalna hrana, verovali ili ne. Da, oni su kiseli, ali u našim telima oni su alkalni (limunska kiselina ne stvara kiselost u telu). Alkalno telo je ključ za dobro zdravlje. Posednje, ali ne i najmanje važno, askorbinska kiselina (vitamin C) poboljšava apsorpciju gvožđa u telu.

3. Pomaže pri probavi
Sok od limuna pomaže u izbacivanju otpadnog sadržaja iz organizma. Podstiče jetru da proizvodi žuč, kiselinu potrebnu za probavu. Efikasna probava smanjuje gorušicu i zatvor.

4. Čisti kožu
Vitamin C pomaže kod smanjivanja bora i mrlja. Limun i voda čiste toksine iz krvi i pomažu vam da zadržite kožu čistu.

5. Pomaže pri zaceljivanju
Askorbinska kiselina (vitamin C), koje u limunu ima u izobilju, podstiče zaceljivanje rana, te je bitan nutrijent u održavanju zdravih kostiju i vezivnog tkiva. Vitamin C takođe prikazuje protivupalna svojstva. Vitamin C je bitan nutrijent u održavanju dobrog zdravlja.

Praktikujte ovo – pijte čašu tople vode sa limunom ujutru mesec dana i primetićete da može promeniti vaš celi dan. Nemojte biti iznenađeni kada se ujutro pogledate u potpuno drugačijem svetlu.

Recept je vrlo jednostavan – šoljica tople vode i sok od pola limuna. Voda ne sme biti vruća, niti hladna.

Izvor: Haber.ba

Pretraga sajta

Google Oglasi

Preporučujemo

Baner