Greška
  • To use Twitter, CURL needs to be enabled in your php settings.

Jesenja papazjanija

4.5/5 rating (2 votes)
Jesenja papazjanija

Sastojci

  • Bundeva od 3-4 kg
  • 300 g mesa po izboru (poželjno je da bude mešano)
  • 2 glavice crnog luka
  • struk praziluka
  • 2 čena belog luka
  • 2 šargarepe
  • 150 g šampinjona
  • 50 g pirinča
  • 1 ljuta paprika
  • 2 kašike peršuna
  • kašika butera
  • so i biber

Uputstva

  1. Rernu  zagrejte na 180 stepeni. Bundevu operite, osušite i isecite na 10 do 15 cm od vrha, tako da gornji deo ima svrhu poklopca. Sklonite "poklopac" i kašikom ga očistite od semenki, a zatim nožem ili kašikom izvadite meso i semenke iz bundeve, dok kora ne ostane debela oko 0,5 cm. Prstima premažite unutrašnjost donjeg dela bundeve solju i biberom, a zatim sitno iseckanim belim lukom i otopljenim buterom, stavite je na pleh i pecite u rerni oko 60 minuta. U međuvremenu izdinstajte sitno iseckani crni luk na vodi, dodajte tanke listove praziluka i seckanu ljutu papriku, a kada povrće omekša stavite očišćene i sitno iseckane šampinjone i nekoliko kapi maslinovog ulja. Dok se prže izrendajte meso bundeve i šargarepu, dodajte ih u tiganj, a zatim ubacite meso i opran pirinač.
  2. Pržite dok meso ne bude gotovo, po želji posolite, na kraju začinite peršunom. Izvadite zapečenu bundevu i napunite je smesom iz tiganja, prekrijte folijom i pecite 30 minuta. Kada je izvadite iz rerne, sklonite foliju, poklopite je isečenim gornjim delom i servirajte direktno iz bundeve.

Komentari (0)

Ostavite komentar

Ostavili ste komentar kao gost. Opciono prijavljivanje ispod.

Odustani Slanje komentara...

Pretraga sajta

Google Oglasi

Preporučujemo

Baner