Greška
  • To use Twitter, CURL needs to be enabled in your php settings.

Njoke u sosu od parmezana

5.0/5 rating (1 votes)
  • Ready in: 60 minuta
  • Dovoljno za: 2
  • Kompleksnost: medium
  • Poreklo: Jesen, Paste
Njoke u sosu od parmezana

Sastojci

  • 500 g bundeve
  • 1 jaje
  • 150 g brašna
  • 50 g rendanog kačkavalja
  • 2 prstohvata muskatnog oraha
  • prstohvat cimeta
  • so i biber
  • 100 g butera
  • 8 listića sveže žalfije
  • 5 kašika rendanog sira parmezana

Uputstva

  1. Bundevu operite, isecite na kriške i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 45 minuta, odnosno dok ne omekša. Kad se ohladi, ogulite joj koru, a meso usitnite mikserom. U većoj posudi pomešajte pire od bundeve, muskatni orah, cimet, jaje i kačkavalj. Zatim polako dodajte brašno sve vreme mešajući, dok ne dobijete testo.
  2. Oblikujte njoke i kašikom ih spuštajte u kipuću slanu vodu. Gotove su kad isplivaju na površinu, sačuvajte pet kašika vode u kojoj su se kuvale. Sos pripremite tako što ćete u tiganju zagrejati buter sa listićima žalfije, a posle 2 minuta sipajte vodu od njoka.
  3. Dodajte rendani parmezan, ako je sos gust sipajte još malo vode. Njoke prelijte sosom i servirajte tople.

Komentari (0)

Ostavite komentar

Ostavili ste komentar kao gost. Opciono prijavljivanje ispod.

Odustani Slanje komentara...

Pretraga sajta

Google Oglasi

Preporučujemo

Baner